Pimp je kamer: Rust & Ontspannend

Tumblr_mdcl114wxz1qhr793o1_400_large

Pimp up your room! Ik geef je enkele tips hoe je je kamer rust kan laten uitstralen. Een paar tips heb ik opgepikt van een vriendin, wiens moeder binnenhuisarchitecte is. Maar de meest komen van le moi.

Tumblr_m9r0zbpyrm1r4jv8ro1_1280_large

Ook erg leuk zoals hier, de onderkant wit net als in Amerika!

First things first, le walls. De muren in een felle kleur gaat niet helpen. Kies voor zandkleuren of aardetinten. Bv. bruin, kakigroen, lichtroze, gebroken wit,.. Probeer ook 1 muur in een andere kleur te doen. Dit zorgt voor variatie. De vloer kan je het best in hout leggen. Hout is erg rustiek en rustgevend. Een poezelig tapijtje erop en de basis is gelegd.

Traditional-dining-room_large

Gordijnen, erg belangrijk. Je wilt natuurlijk niet dat iedereen je in je nakie kan zien. De buren blij, jij niet. Velux is een oplossing, maar erg duur en te kil. Zorg liever voor gezelligheid door stoffen gordijnen op te hangen. Tip: Kies geen gordijnenkleur in dezelfde kleur als je muur. Geef ze de kleur van de tegenovergestelde muren. Met andere woorden, verf al je muren in 1 kleur behalve die van je raam. Hope you get it.

Tumblr_mhzei0fraf1rbilcqo1_500_large

Fishiessss, geen logische volgorde, i know. Maar goudvissen zorgen echt voor rust. Natuurlijk is een groot aquarium met tropische vissen leuker, hehe. Maar aangezien je daar hoogstwaarschijnlijk geen plaats en geld voor hebt (duizenden euro’s, here i come!) doen we dat niet.

White-orchid-bouquet_large

Planten en orhicideeën zijn erg rustgevend. Jammer genoeg zijn die laatse ook erg duur. En planten hebben water nodig. You choose, maar ik neem geen levende dingen op mijn kamer (goodbye goldfish!).

Best-top-desktop-hd-wall-wood-wallpaper-wood-wallpapers-wall-picture-image-5_large

Back to the basics, meubelen. Houtkleur! Of wit, maar dan gebroken wit. Anders is het zo kil.

4_large

Kleine lantaarns zien er ook gezellig uit!

Talking about kil, je lampen.. Kies voor warm licht. Tegenwoordig hebben sommige spaarlampen ook warm licht dus daar niet van.

Tumblr_mhlaemor8z1rpiswvo1_400_large

Alleen zulkene dressings mogen. Als je daar plaats voor hebt!

Richt je kamer niet te vol in! Dat is echt een no-go. Ook geen dressing nemen. Je kleren zet je beter achter gesloten deuren, in een kleerkast dus, where they belong. Zo word je minder afgeleid, kunnen de motten er niet aan en het staat gewoon netter, niet zo rommelig.

Pf3twqcwelscxujtqy3fpjl72ejkfbmt4t8yenimkbvaiqdb_rd1h6kmubwtcebj_large

Hetzelfde geldt voor je make-up stash. Koop liever een ladekast of commode (same thing..) dan een vitrinekast. Ik weet het, ik weet het, het staat mooier. Maar dat straalt alles behalve rust uit.

Tumblr_ltznugvtrx1qcanndo1_500_large

Boedhabeelden zijn een echte must. Op en top relaxerend! Ze zijn namenlijk het symbool van de rust en ontspanning. Net zoals geurkaarsen. Zowiezo zorgen kaarsen voor sfeer. Maar geurkaarsen nog meer! Heerlijk als je je kamer binnenloopt en je ruikt de geur van verse lakens (mijn favoriete geurkaars!).

Tumblr_mi9wdckiyn1s0z46ro1_500_large

Speaking of blankets.. Je bed is je visiteplaatje. Dit zie je meteen als iemand je kamper inloopt, dus zorg dat dit er netjes bij ligt. Grote kussens, matchend met je gordijnen.

644390_585935934768131_68133598_n_large

Dat waren mijn tips, als je zelf nog tips hebt deel ze in de comments! Want je weet wat ze zeggen; Sharing is caring!

Bron foto’s

Nina

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s