Oh My Hair!

Aaah iedereen kent het wel , een dag waarop je wilt roepen (wat zeg ik ; uitschreeuwen zelfs) OH MY HAIR! Je hebt dus een bad hairday…Zelf heb ik dat ook regelmatig.Dan zit er zo een rare kreuk in mijn pony ,ik heb een pluizenbol of er zit halverwege mijn haar een golf.Op die momenten heb je zin om je haar gewoon uit te trekken en huilend op bed te gaan springen.If your hair is bad , your day is bad.En dat is waar!Lees meer voor tips en tricks tegen slechtzittend haar.

Tips om een bad hairday te voorkomen.

Oke , voorkomen is beter dan genezen!Hier dus tips.Allereerst kan je haar voor een groot stuk bepaald worden door je kussensloop.Verander van kussensloop elke week.Je dekbed hoeft maar om de 2 weken , maar je sloop is erg belangrijk.Vaak krijg je hier sneller vet haar van.Vervangen die handel dus!Ook de stof van je sloop doet er toe.Katoen is absoluut niet goed voor je haar!Het kreukt je haar , en ’s morgens zie je het resultaat daarvan.Kies dus voor satijn , dat is heel mild voor je haar.Het kreukt niet.

Je moet je haar geregeld wassen , maar ook niet te veel.Rond dit onderwerp bestaan er veel discussies , ik zal jullie even uitleggen hoe vaak je het precies moet wassen.Niet elke dag!!! Nooo don’t !!!! Als je je haar elke dag wast , wordt het automatisch sneller vet.Je haar past zich daaraan aan.Niet gezond dus.Je haar om de 2-3 dagen wassen is voldoende.Eigenlijk moet je het pas wasssen als je merkt dat je haar vet begint te worden.Doe dit wel op tijd , en niet te laat.Als je het kort opeen wast , wordt het sneller pluiziger en droogt het ook sneller uit.

Kijk naar de kwaliteit van je haarborstel.Pak er liefst eentje met harde staaltjes en zachte haartjes tesamen.Je moet je haarborstel ook regelmatig reinigen!Dit filmpje toont je hoe je je haarborstel moet reinigen.

 

Heb je een bad hairday?Probeer het dan wat te redden!

Hier wat ‘red mijn bad hairday’ filmpjes.

 

Dus de tips op een rijtje :

  • Vervang je kussensloop elke week.
  • Kies voor een satijnen kussensloop.
  • Was het op de juiste tijden.
  • Reinig regelmatig je haarborstel.
  • Kijk goed naar de kwaliteit van je haarborstel.
  • Gebruik haarserum.
  • Gebruik droogshampoo.
  • Borstel je haar ’s morgens en ’s avonds.Zeker niet vaker.
  • Vlecht je haar , knotje , staart , opsteken , …
  • Steek je haren naar achter.

 

Hopelijk hadden jullie er wat aan ,

liefs ,

Nina

 

Advertenties

One thought on “Oh My Hair!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s